Program zilnic

Frecventarea constantă a grădiniței este unul din fundamentele unei educații optime.

Rutina de dimineață:

8:00 a.m.

Întâlnirea de dimineață este un moment pentru a saluta pe toată lumea și a ne începe ziua. Activitățile de la întâlnirea de dimineață includ program de inviorare, cercul de dimineață, cântece, sarcini pentru copii,  calendar, vreme, introducerea de noi litere și numere ale săptămânii și introducerea activităților zilelor.

Activități didactice:

9:30 a.m. – 10:15 a.m.

O varietate de activități adecvate dezvoltării care încurajează învățarea în toate domeniile de dezvoltare. Descriere de imagini / cărți ilustrate, insușirea vocabularului nou, discuții tematice, basme, povesti, jocuri cu degetele, poezii, cantece, joc didactic. Aceste activități sunt facilitate de profesor.

Pauza de mic-dejun

10:15 a.m. – 10:30 a.m.

Copiii mănâncă împreună.

Joc liber supravegheat:

10:30 a.m. – 11:30 a.m.

Jocul liber supravegheat reprezintă un aspect esențial în dezvoltarea copiilor și este o componentă de bază în cadrul grădiniței noastre. În timpul jocului liber, copiii sunt încurajați să exploreze, să-și manifeste creativitatea și să-și dezvolte abilitățile sociale și emoționale.

Activități ghidate:

11:30 a.m. – 12:30 a.m.

Activitățile ghidate sunt o parte importantă a programului nostru educațional la grădiniță. Aceste activități sunt structurate și facilitate de către educatori, având scopul de a sprijini și de a ghida dezvoltarea copiilor în diferite domenii.

Echipa noastră de educatori pregătește activități ghidate adaptate vârstei și nevoilor individuale ale copiilor. Acestea pot include activități de învățare a literelor și cifrelor, experimente științifice, proiecte de artă și creație, jocuri de rol, activități muzicale și multe altele.

Preluarea copiilor de către familie:

12:30 p.m.

La jumătatea zilei o parte dintre copii merg la casele lor iar ceilalți rămân la programul prelungit.

Masa de prânz

12:30 p.m. – 13:30 p.m.

Masa de prânz a copiilor este un moment important și plin de importanță în cadrul grădiniței noastre.

Ne preocupăm să le oferim copiilor o experiență alimentară sănătoasă, echilibrată și plină de nutrienți.

Mâncarea servită la masa de prânz este pregătită cu atenție și grijă, respectând standardele de siguranță și igienă alimentară.

Meniul nostru este diversificat și se bazează pe principiile unei alimentații echilibrate, care include o varietate de legume, fructe, proteine și cereale integrale.

Timp odihnă sau joc interior/exterior:

13:30 p.m. – 15:00 p.m.

Grupele mici au parte de un program de odihnă. Timpul alocat somnului este foarte important în creșterea sănătoasă a copiilor. Grupele mari au parte de activități de joc diversificate la interior sau la exterior.

Activități didactice conduse:

15:00 p.m. – 16:00 p.m.

Aprofundarea, diversificarea și completareatematicii de dimineață, basme, cântece, joc de grup didactic / teatru-mimă. 

Pauza de gustare

16:00 p.m. – 16:30 p.m.

Gustarea între mese are o importanță semnificativă în alimentația copiilor și în menținerea unui nivel adecvat de energie și nutriție pe parcursul zilei.

Activitate practică didactică

Joc exterior sau plimbări în natură în funcție de condițiile meteo.

Joc liber

17:30 p.m. – 18:00 p.m.